High Density

HD DVD står for 'High-Density Digital Versatile Disc'. Disken understøttes af Toshiba, NEC og Sanyo samt af fire større film studier. Verbatims moderselskab, Mitsubishi Kaguku Media, har som medlem af “HD DVD technology development group” adgang til det seneste nye indenfor HD DVD teknologi.

HD DVD disken har, ligesom Blu-ray disken, større lagringskapacitet og benytter også en blå laser med en kortere bølgelængde end den røde laser, der normalt bruges i CD- og DVD-teknologi. CD-teknologiens bølgelængde er på 780nm, og DVD-teknologiens er på 650nm, og begge benytter de infrarød laser. HD DVD-teknologien derimod benytter den blå laser med en bølgelængde på kun 405nm. Fordelen ved den kortere bølgelængde er, at datahullerne (data pits) der brændes ned i optagelaget, er mindre, hvorved der bliver plads til at lagre langt flere data på disken.

 

 

Hvordan virker DVD disken

HD DVD har de samme basisstrukturer som en almindelig DVD, samt benytter mange af de samme produktionsteknologier. Den måler 120mm i diameter, og er sat sammen af to 0.6mm tykke lag.