Violet Chip Technology


Forestil dig energieffektivt belysning, der ligner naturligt lys og kan tunes (varmt eller koldt) i forhold til omgivelsern   Det er det, Mitsubishi Chemical Corporations (MCC) Violet Chip-teknologi kan. MCC kan skabe et sådant lys ved at udvikle alle de materialer, som kræves for at fremstille en Violet Chip LED-pakke. Det omfatter halvledersubstratet, den højeffektive violette LED-chip (som udsender lyset), indkapslingsmaterialet, der omgiver og beskytter chippen, og de fosformaterialer, som magnetiseres af den violette lyschip, så der dannes hvidt lys.

Naturligt lys fra solen består af alle synlige bølgelængder:  blå, grøn, gul og rød.  Det betyder, at for at man kan skabe naturligt lys med LED'er, skal det lys, der udsendes, have et bredt, jævnt spektrum af disse bølgelængder. Typiske "pseudo white"-LED'er anvender blå magnetisering samt gule fosforstoffer. Men disse LED'er har separate blå og gule/grønne spidser og er meget svage i de røde bølgelængder. Dette kan få genstande, som f.eks. et rødt æble, til at se kedelige og nærmest brune ud, når de belyses med denne type lys.

LED'er, der er udviklet med MCC Violet Chip-teknologi, udsender et spektrum, som ligner solskin meget. Det betyder, at kvaliteten af lyset er meget høj og udviser ægte farver. Farvegengivelsesindekset (CRI) er over 90, og R9-komponenten (rød) er over 85, så røde farver ser realistiske og livagtige ud.

MCC har også udviklet farvejusterbart lys ved hjælp af Violet Chip-teknologi.
Produktegenskaberne omfatter:

- Mulighed for at justere farvetemperaturen fra 2700K (varm hvid) til 6500K     
     (meget kold hvid)
- Lumenoutputtet holdes konstant over farvetemperaturintervallet
- Høj CRI bevares over farvetemperaturintervallet
- Fuld dæmpning over farvetemperaturintervallet

Lysprodukter, der kan tunes og har højt CRI, vil have mange anvendelsesmuligheder inden for mange områder, herunder hotelbranchen, detailhandel og sundhedsvæsen. Det giver f.eks. mulighed for at anvende den samme lysfatning til at skabe et koldt hvidt lys om dagen til et opgaveorienteret miljø og derefter skifte til varmt lys om aftenen for at skabe en afslappende stemning. Eller man kan anvende justerbart højkvalitetslys i et prøverum i et stormagasin eller ved make-up-disken for at simulere dit udseende både ved dagslys og i aftenlys. Det er nemt at forstå, hvordan VxRGB-justerbart lys blev skabt på baggrund af MCHCs KAITEKI (filosofi som fremmer et behageligt, sundt og bæredygtigt miljø.)