LED-teknologi

LED-teknologi

En LED (Light Emitting Diode) er en elektronisk halvleder med en speciel materialesammensætning, der lyser, når strømmen går igennem den. Den første praktiske LED, der udsendte lys med et spektrum, som var synligt for det menneskelige øje, en rød LED, blev opdaget i 1962. Der var tale om røde LED'er, som blev anvendt til indikatorer og alfanumeriske displays. Siden da er der blevet udviklet LED'er, som udsender blåt, grønt og violet lys, og forskningen har været fokuseret på at opnå lavere omkostninger med højere lyseffekt og effektivitet. For at skabe det hvide lys, som er nødvendigt for almindeligt lys, er LED'erne omgivet af fosformaterialer, som omdanner det monokromatiske lys fra en blå eller nær-UV-LED til bredspektret hvidt lys. Udvikling og salg af LED-substrat, -fosfor og -indkapslingsmidler er nøglefokus for Verbatims moderselskab, Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

Teknologien bag hver enkelt Verbatim LED-pære fokuserer på effektivitet, komfort og respekt for miljøet. LED'er er i kraft af deres beskaffenhed mere effektive med hensyn til at omdanne elektricitet til lys. De har desuden en meget lang levetid, og der dannes mindre affald, hvilket reducerer påvirkningen af miljøet. Kombinationen af det behagelige lys, som LED-pærer danner og den ro i sindet, der følger med at tage hensyn til det miljø, vi lever i, bidrager til Verbatim-lysoplevelsen. Alle Verbatim LED-pærer udsender et behageligt, varmt lys. De har et moderne, men samtidig tidløst design og udgør en direkte erstatning for klassiske glødepærer eller halogenpærer, da de omfatter populære fatninger som E27, E14, GU5.3 og GU10.

De er alle energibesparende, har lang levetid, modstandsdygtige over for stød og rystelser, og de udsender ikke ultraviolet eller infrarød stråling. De er desuden udstyret med TCS (Temperature Control System) for at undgå overophedning og for at sikre, at den fulde produktlevetid opnås.

LED-produkter >>

[[SLIDESHOW]]