Oplev det med Verbatim
Mindre end 10 år efter DVD formatets debut er den 'næste generation' af optiske medier allerede i produktion. Dette skyldes efterspørgslen på den nyeste revolution indenfor underholdning i hjemmet – High Definition (HD).

High Definition TV giver utrolig god billedkvalitet samt surround sound.  Med den superbe opløsning, dynamiske kontraster, klare farver og usædvanligt klare lydeffekter, giver high definition en ekstra dimension til den visuelle underholdning.

Siden 1950’erne har Hollywood brugt 70mm film til at lave widescreen optagelser og til at opnå skarpe billeder, og mest vigtigt, høj lydkvalitet. I over 50 år har Hollywood således produceret imponerende billeder til biograffilm, mens samme film er blevet vist på fjernsyn i en dårligere kvalitet.  Dette skyldes at vores Tv-apparater indtil nu har haft en lavere opløsning end filmene.

Da filmteknologien og videoteknologien i dag er temmelig ens, kan vi nu også derhjemme opleve den kvalitet vi kender fra biografen.  Rundt om i verden er der allerede visse Tv-udsendelser der bliver optaget og afspillet i High definition.  Man kan ikke nyde fordelene af high definition udsendelserne med de traditionelle Tv-apparater, men med den nye generation af Tv-apparater på markedet, High Definition Television (HDTV), er dette nu muligt.

Hvorfor er der behov for den ‘næste generation’ af optiske medier?
Med den forventede efterspørgselsvækst på HDTV vil stadig flere kunne optage HD programmer fra TV.  For at lagre en 2-timers standard definition optagelse i høj kvalitet kræves i dag en hel 4.7GB DVD disk.  High Definition indhold kræver endnu mere lagringskapacitet på grund af den højere opløsning og det digitale lydspor.

For tiden arbejder Hollywood på at få en bred vifte af film over i HD-formatet.  For at vi således kan få gavn af den imponerende afspilningskvalitet, er det nødvendigt med den ‘næste generation’ af optiske medier.