22008_LandingPage_848x345_SSD_SATA-III_DA.jpg

Hvad er SSD?

Solid State Drives (SSD) er flashbaserede datalagringsværktøjer til din bærbare eller stationære pc. En SSD fungerer på samme måde som en traditionel harddisk, men uden nogen bevægelige dele. Dette er den største forskel mellem de to drevtyper og resultatet er, at en SSD er hurtigere, mere lydløs, mere holdbar og energieffektiv end den traditionelle harddisk.

 1. Hurtigere indlæsning, mindre ventetid
  Uden bevægelige dele, der skal op i hastighed, og den starter næsten øjeblikkeligt. Boot-up tiden forbedres drastisk.
 2. Hurtigere overførselshastigheder
  Filoverførsler er lynhurtige og kan være op til 1/3 hurtigere end ved traditionelle harddiske
 3. Find dine filer hurtigere
  Filsøgninger er op til 8 gange hurtigere end på traditionelle harddiske.
 4. Programmer indlæses hurtigere
  Brug mindre tid at vente på, at dine Adobe Photoshop- og Powerpoint-programmer åbnes.
 5. Reduceret strømforbrug
  W"Uden bevægelige dele bruger SSD'en langt mindre energi, og det kan få batteriet i din bærbare pc til at holde op til 30 minutter længere!"
 6. Halverer din downtime
  "Normalt sænker rutinevedligeholdelsen hastigheden på din stationære eller bærbare pc. Med en SSD halveres tid, som virusscanninger og anden baggrundsvedligeholdelse tager!"
 7. Multitasking
  SSD’er gør multitasking hurtigere. Rediger dine fotos, og besvar dine e-mails op til 3 gange hurtigere end med en traditionel harddisk.
 8. Superhurtig videoredigering
  Med en SSD kan du redigere videoklip mere end 30% hurtigere end nogensinde tidligere!
 9. Fremragende holdbarhed
  "Manglen af bevægelige dele i SSD’en gør den langt mere robust og pålidelig med forbedrede varme-, stød- og vibrationstolerancer."
 10. Stille drift
  "SSD’er er stille på samme måde som et USB-flashdrev. Ikke nogen generende støj, når drevet spinder op og ned."
  SSD (Solid State Drive) Hard Disk Drive
Starttid Uden mekaniske dele, der skal spindes op, er SSD’ens starttid i praksis øjeblikkelig. Det kan tage flere sekunder for de mekaniske dele af spinde op.
Adgangstid Ca. 0,1 ms, fordi data tilgås direkte i flashhukommelse. Fra 5-10 ms, fordi diskens hoveder skal flyttes og justeres, inden data kan læses.
Ensartethed SSD-læseydelsen er ensartet hurtig hele tiden, uanset hvor dataene er gemt på enheden. Læseydelse kan variere, afhængigt af hvor dataene er gemt på enheden, i særdeleshed når der opstår fragmentering.
Pålidelighed Ingen mekaniske dele eliminerer stort set risikoen for fejl på enheden. På traditionelle harddiske vil der sandsynligvis opstå fejl over tid, fordi dele går i stykker eller slides.
Strømforbrug Strømforbruget er typisk 1/2 til 1/3 af det, en traditionel harddisk kræver. Der kræves ekstra strøm for at spinde diskene og flytte læse- og skrivehovederne.
Lyd SSD'er er tavse, fordi der ikke foregår mekaniske handlinger. Afhænger af modellen, men laver typisk mere støj, fordi diskene skal spindes op/ned.
Størrelse og vægt Flashhukommelse er meget lille og let sammenlignet med traditionelle harddiske. Kan variere i størrelse og ydelse, men er generelt meget større og tungere end SSD'er.
Holdbarhed SSD'er og de lagrede data er ikke modtagelige for skade, der skyldes vibrationer, stød eller magnetfelter. Ændringer i omgivelserne påvirker heller ikke en SSD. De bevægelige dele er meget skrøbelige og bliver let beskadiget. Herudover kan ændringer i omgivelserne og magnetisme beskadige eller ødelægge data på drevet.
  SSD (Solid State Drive)
Intern SSD En SSD der passer inde i din bærbare eller stationære pc.
Ekstern SSD En SSD der sluttes til din bærbare eller stationære pc med en ekstern grænseflade, som f.eks. via USB.
SATA Serial Advanced Technology Attachment – en computerbusgrænseflade til tilslutning af hostenheder (f.eks. bærbare/stationære pc'er) til masselagringsenheder (f.eks. harddiske, SSD'er mv.).
SATA-II SATA 3 Gb/sek. Overførselshastighed er 300 MB/s.
SATA-III SATA 6 Gb/sek. Overførselshastighed er 600 MB/s.
EDC/ECC EDC: Error Detection Code. ECC: Error Correction Code.
Datasanering Inden en blok i en SSD kan genskrives, skal den først slettes (betyder, at dataaffaldet skal fjernes). TRIM gør det muligt for SSD'en at håndtere denne “datasanering” i “stilletid”. Alle SSD'er indeholder en grad af datasanering. Spørgsmålet er hvornår, og hvor hurtigt den fungerer. TRIM er banebrydende til håndtering af datasanering.
SMART-kommandounderstøttelse S.M.A.R.T (Self Monitoring, Analysis and Reporting Technology) er et lille program med et kommandosæt til detektering af mulige HDD-fejl. Målet er at erstatte drev proaktivt, inden de går i stykker.
Trim-kommandounderstøttelse Med en Trim-kommando kan et operativsystem informere en SSD om, hvilke datablokke der ikke længere anses for at være i brug, og som derfor kan slettes internt. Dette er en kommando, som operativsystemet sender, og som fortæller SSD'en, hvilke data der kan ignoreres under datasaneringen.
Understøttelse af Native Command Queuing (NCQ) Gør det muligt for traditionelle harddiske og SSD'er at optimere den rækkefølge, hvori modtagne læse- og skrivekommandoer udføres, så unødvendig belastning reduceres, og ydelsen forøges.
Algoritme til global udjævning af slid Hvis en bestemt hukommelsesblok bliver skrevet og slettet hele tiden uden skrivning til andre blokke, bliver denne blok slidt før de andre blokke. Udjævningen af sliddet fordeler data jævnt på tværs af alle flashblokkene i SSD'en.
MTBF-vurderet Mean Time Between Failures. Anslået tid mellem iboende fejl i et system under drift. Den er udregnet som summen af driftsperioden divideret med antallet af observerede fejl.
NTI ECHO-kloningsoftware Med software til kloning er det muligt at klone (kopiere) harddisken i den bærbare/stationære pc til SSD'en.
Molex Typen af todelte stik og sokkelforbindelse.
NAND Flash Flashhukommelsestype, en ikke-flygtig computerlagringschip. NAND-flashhukommelse er som hukommelsesblokke, hver blok består af et antal sider.
MLC / SLC Multi-Level Cell (MLC) og Single-Level Cell (SLC ) er to forskellige typer af lagringsceller i NAND-flashlagring. SLC lagrer én bit pr. celle. Den koster mere, men bruger mindre energi. Overførselshastigheden er lidt hurtigere og generelt mere pålidelig end MLC. MLC gemmer mere end én bit pr. celle. Hovedfordelen er større lagringstæhed, da den dobbelte datamængde (eller mere) kan gemmes på den samme chipoverflade sammenlignet med SLC. Dette giver en betydelige prisfordel, da den nødvendige chipoverflade er en vigtig faktor i produktionsprocessen.
SSD Controller Controlleren håndterer dataene i flashhukommelsen og kommunikerer med den bærbare/stationære pc. Der findes forskellige controller-producenter, f.eks. Jmicron, Indilinx, Marvel og Innostor. SSD'ens ydelse er afhængig af den anvendte controller, og i øjeblikket er en af de mest anvendte til den højeste ydelse SandForce-serien.
Håndtering af fejlblokke SSD'ens håndtering af fejlblokke sørger for, at den flytter data bort fra fejlbehæftede områder (celler) til fungerende celler og derefter udelukker fejlbehæftede områder for yderligere datalagring. Det betyder, at SSD'ens lagringskapacitet bliver mindre over tid, men datasikkerheden og dataoverførselshastighederne bevares på samme niveau.
IOPS Input- og Output operationer pr. sekund. IOPS'en viser, hvor mange input/outputhandlinger SSD'en kan behandle. Jo højere værdi, jo hurtigere er drevet, men når drevet kører i længere perioder, formindskes IOPS-værdien, da antallet af handlinger, det skal udføre, forøges.
Supercap SuperCapacitor (Supercap) fungerer som en midlertidig, men pålidelig energibuffer. I tilfælde af en pludselig strømafbrydelse kan drevet færdiggøre sin aktivitet uden at miste data. Supercap sikrer vægtbesparelser og længere levetid.

Vis

Alle produkter

Kapacitet

128GB
256GB

Interface

USB 3.0

Andre

Ekstern SSD

PrisEkstern USB 3.0-SSD

 • Højtydende solid state-datalagerløsning,
 • Slankt, sort hus på størrelse med et kreditkort,
 • Kompakt, meget let og stødsikker,
 • Lavt strømforbrug bevarer den bærbare pc's batterilevetid,
 • 100 % kompatibel med USB 2.0-porte

 • Vis detaljer