Sådan forstås cookies

Hvad er cookies?

En cookie er en lille fil, der er downloadet til din computer, som gemmer relevante oplysninger om det websted, du har besøgt. Oplysningerne bliver derefter dirigeret tilbage til siden for hvert besøg for at identificere brugeren, hvilket giver dig den bedst mulige brugeroplevelse på siden. Nedenstående oplysninger indeholder en oversigt over de forskellige typer af tilgængelige cookies, samt dem der bruges på vores websted.

Hvilke typer cookies findes der?

Der er fire grundlæggende grupper af cookies, som det fremgår af vejledningen om cookies, udarbejdet af Det Internationale Handelskammer (ICC). De er, som følger:

• Strengt nødvendige cookies. Disse cookies er særdeles vigtige, når du skal navigere på webstedet og bruge dets funktioner, som f.eks. at få adgang til sikre områder, indkøbskurve eller e-fakturering.
  • Udførelsescookies. Disse cookies indsamler oplysninger om, hvordan de besøgende bruger et websted. De bruges kun til at forbedre webstedets funktionsmåde.
  • Funktionscookies. Disse cookies husker de valg, du foretager (som f.eks. dit navn, sprog eller den region, du befinder dig i), for at forbedre din brugeroplevelse og give en mere personlig oplevelse.
  • Målgruppecookies. Disse cookies er fra tredjeparts reklamebureauer, og bruges til at indsamle oplysninger om de sider, du besøger for at lave reklamer, der er tilpasset brugeren.

Hvorfor skal jeg bruge cookies?

Når du bruger cookies, ved webstedet, som du besøger, at du er en besøgende, der vender tilbage, og kan dermed tilpasse indholdet i overensstemmelse med dine præferencer. Det kan f.eks. inkludere sprog/regionale præferencer, dit navn, detajler vedrørende brugernavn eller tidligere viste emner. Derudover kan siden også genkende, om du er en ny besøgende og således tilvejebringe relevante oplysninger. Websteder med e-handel bruger cookies til at tilføje og lagre elementer i din indkøbskurv for at gøre din indkøbsoplevelse nemmere.

Bør jeg undgå cookies?

I de fleste tilfælde er cookies kun til for at forbedre din brugeroplevelse og give dig den bedst mulige oplevelse på det websted, du besøger. Målgruppecookies vækker mest grund til bekymring, da disse benyttes af tredjeparts reklamebureauer til at observere dine søgevaner og tilpasse deres reklamer herefter. Nogle kan føle dette lidt ubehageligt, men hos Verbatim vil vi gerne give et klart overblik over alle de cookies, der bliver brugt, og hvordan de kan slukkes, hvis man ønsker det.

Hvordan kan jeg kontrollere hvilke cookies, der bliver brugt?

Stort set alle moderne webbrowsere giver dig mulighed for at blokere cookies fuldstændigt, eller alternativt kan du vælge hvilke, du vil blokere eller acceptere. Dette giver brugeren fuld kontrol over de anvendte cookies, selvom du ved at gennemse dem kan risikere at slette alle sammen.

Cookies, der anvendes af Verbatim

Strengt nødvendige cookies

PHPSESSID ASPSESSIONIDQQABRTSR UserGUIDShop
Bruges til vedligeholdelse af PHP-session. Dette tillader, at klienten identificerer sig selv til serveren, da siden ellers ikke kan fungere. Gyldighed: Slut på session Bruges til vedligeholdelse af ASP-session. Dette tillader, at klienten identificerer sig selv til serveren, da siden ellers ikke kan fungere. Gyldighed: 10 minutter User Global Unique Identifier til vores indkøbssystem. Det tillader brugeren at identificere sig til indkøbskurven. Alle produkter i kurven linkes til UserGUID. Gyldighed: 24 timer

Udførelsescookies

Google Analytics __utma, __utmb, __utmc, __utmz
Google Analytics er en webtjeneste fra Google, som virksomheder kan bruge til at overvåge deres websteds ydeevne for at holde siden optimeret til de besøgende. Du kan finde flere oplysninger om Google Analytics Cookies på https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies

Funktionscookies

Test cook_lang Cookie_countrypopup Cookie_countryid default_country YouTube
Dette er en test-cookie, der bruges til at undersøge, om browseren accepterer cookies Gyldighed: Mindre en 24 timer Bruges til at indikere webstedets sprog Gyldighed: 356 dage Bruges til at indikere om webstedets pop-up-vindue for valg af land blev vist tidligere Gyldighed: Slut på session Bruges til at indikere webstedets land Gyldighed: Slut på session Bruges til at indikere det foretrukne land, som er valgt fra pop-up-vinduet for valg af land, som vises første gang en bruger besøger webstedet. Det indstilles kun, hvis "Remember preference" er valgt. Gyldighed: 6 måneder YouTube bruges til videoindhold på hele webstedet, og YouTube indsamler oplysninger om de videoer, folk ser.

Målgruppecookies

Verbatim anvender ikke målgruppecookies