Med de printbare medier kan du printe grafik og billeder på skivens overflade. Forestil dig for eksempel hvor professionel dit bands demo-cd vil se ud med et foto eller design printet derpå i høj kvalitet. Eller hvordan du kan gemme dine feriebilleder på en disk og printe dit favoritbillede på overfladen, så det ser flot ud, og du altid let kan identificere indholdet på skiven igen.

Med hensyn til farver og kontraster er resultatet på vore printbare medier lige så godt som et reproduceret fotografi på diskens overfalde. Dette skyldes en hvidere overflade, og derfor kalder vi disse produkter for 'Photo Printable'.  Der benyttes en special blæk, der virker på højeste absorberingsniveau med alle førende CD- og DVD-printere. Denne blæk absorberer printerens blæk i netop den grad, der skal til for at sikre, at den printede grafik er flot og klar, uden at farverne flyder ud. For al fotografisk printning gælder desuden, at jo kortere tørretid des bedre er det. Derfor er alle Verbatims printbare medier hurtigtørrende, 'Fast Dry'. Således sparer vi dig ikke alene tid, men reducerer samtidig risikoen for tilsmudsning og udtværing.

Vores udvalg af  'Wide Photo Printable'-medier gør det muligt for dig at printe dit billede eller design helt ind til center-ringen, så mest muligt af skivens overflade dækkes.

Med Verbatims seneste udvalg af printbare medier kan du få “Perfektion til finderspidserne” takket være kvaliteten af de diskoverflader, vi producerer. Og skiven vil ikke alene se godt ud; med AZO-teknologien vil dine data- eller audiofiler forblive lagret sikkert og af høj kvalitet, fordi AZO er markedets mest stabile og pålidelige optagelag.

For at kunne printe direkte på disken har du brug for en printer med denne specifikke funktion. På markedet findes allerede et stort udvalg af mærker og modeller med funktionen. Se venligst på vores produktsider for en fuldstændig liste af tilgængelige CD-R, DVD-R og DVD+R medier.

How to Print a CD/DVD

Kindly provided by Canon Europe

Termo printbare medier
De termo printbare medier er designet til print med specielle termo sublimerings-printere. Bemærk at disse medier ikke kan printes ved brug af inkjet printere. Der er kun få termoprintere på markedet, og de benyttes primært i professionelt duplikeringsudstyr. Rimage Everest og TEAC P55 er termo sublimerings- (thermal re-transfer) printere. Rimage Prism og Primera Inscripta er termoprintere til professionel brug, hvorimod Casios termoprinter henvender sig til den almindelige bruger. Herunder finder du kompatibilitetstabellen for vores termo printbare medier:

Varenummer
Beskrivelse Spindle Print Diameter Rimage Prism Rimage Everest TEAC P55 Primera Inscripta Silkscreen
43743 BD-R 25GB Wide White 6X 25pk 22-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43750 BD-R 50GB Wide White 6X 25pk 22-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43755 DVD-R Wide White 16X 50pk 21-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43782 DVD-R Wide White 16X 50pk 21-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43754 DVD+R DL Wide White 8X 50pk 21-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43647 DVD-R Shiny Silver 50pk 36-118 Ja Nej Nej Ja (Sort) Ja
43582 CD-R Shiny Silver 50pk 23-118 Ja Nej Nej Ja (Sort) Ja
43718 CD-R White 50pk 40-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43756 CD-R Wide White 52X 50pk 23-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej
43792 CD-R Wide White 52X 100pk 40-118 Nej* Ja Ja Ja (Sort) Nej

* Setting strobe to 500+ may work with some printers; please test.

Inkjet printbare medier
Verbatim har et bredt udvalg af inkjet printbare CD-R- og DVD/R-medier. Disse fås i fotokvalitet med mat eller blank finish. Begge har vores patenterede printbare overflader. De følgende retningslinier sikrer perfekt print hver gang:

1. Print først, når selve optagelsen er gennemført tilfredsstillende. Dette vil spare dig tid og penge.
2. Print kun på den printbare del af overfladen. Vi foreslår, at du lader 0,5 mm af den indre og ydre diameter fri som en margin. Hvis der spildes blæk på det ikke printbare område, vil dette ikke tørre men tilsmudse og ødelægge printningen. Det mærkede område, som findes på nogle af vore medier, er printbart.
3. Vær præcis med centreringen af printbilledet for at forhindre, at der spildes blæk på det ikke printbare område (se 2).
4. Printbare medier er ikke vandfaste, men hvis der afsættes nok tørretid, er de ret modstandsdygtige overfor udtværing. Vi anbefaler mindst to timers tørretid for vores matte overflader og 24 timers tørretid for vores blanke overflader.
5. Nogle foreslår at gøre printet vandfast ved brug af folie eller klar beskyttelseslak. På grund af det store udbud på markedet har vi ikke testet disse løsninger og kan derfor ikke anbefale nogle. Vi må således henvise til leverandøren af det pågældende udstyr for information omkring anvendeligheden i forbindelse med optiske medier for at forhindre, at der for eksempel bruges stærke opløsninger, der kan beskadige disken.
6. Opløsning og inkjet størrelse er bestemmende for printkvaliteten. Ved brug af hvide bogstaver på en mørk baggrund eller meget store fede mørke bogstaver på en hvid baggrund, kan det ske, at blækken tørrer for langsomt og flyder ud i det ikke printede område. Små blækdråber tørrer sædvanligvis hurtigere og kan være med til at forhindre dette.
7. Bemærk at forskellige farver kan have forskellig tørretid. Dette kan give risiko for, at nabofarver flyder ind i hinanden med dårligere printkvalitet til følge. Det kan afhjælpe problemet, hvis der tilføjes smalle hvide linjer mellem farverne.
8. Brug højest mulige resolution og farvesammensætning for fotorealistisk print.
9. Når printtiden er vigtig, må du tage blæktørretiden i betragtning. Jo hurtigere du printer, jo mindre tørre er skiverne, når de kommer ud af printeren
10. Tag udgangspunkt i printbilledet, når du indstiller farvemætning, belysning og kontraster. Hvis billedet er relativt mørkt, kan lysere indstillinger værre nyttigt i forhold til tørretid og blækudflydning. For lyse billeder kan det hjælpe at øge indstillingerne. Du har sædvanligvis adgang til disse indstillinger i dine printer-driver-optioner. Somme tider kræver det et par prøveprint, før indstillingerne er optimeret for et givent billede.
11. Opsummerende bedes du bemærke, at det aktuelle printbillede er bestemmende for indstillingerne og kvaliteten af dit print. Nogle design egner sig bedre til print på CD og DVD end andre. Og printkvaliteten er desuden også afhængig af din specifikke printer model.